16 Ocak 2011 Pazar

fireflies in the garden

bir baba ile oğul arasındaki ilişkiyi anlatan film. olup olmadığı muamma sevgisini gösteremeyen bir baba, düyalar tatlısı hamile bir anne ve ikisinin arasında kalmış bir çocuğun yaşadıklarını anlatan bir aile filmi. anne, baba, çocuk haricinde kardeşler, teyze, kuzenler, enişte, olarak genişleyen bir aile yelpazesinde biraraya gelen aile fertlerin yüzleşmesi.

---- spoiler----
michael babası tarafından sürekli azarlanan ve işkence gören bir çocuktur. annesinin sevgi dolu tavrı bile bu sağlıksız iletişimi dengeleyemez. hem annesine hayrandır hem babasından yüz bulamaz ve bu durum filmin sonuna dek hiç değişmez. fakat bir gün eve teyzesi taşınır ve olaylar bambaşka bir boyut kazanır.
---- spoiler----

aslında oldukça duygusal bir film. bazı sahnelerde özenle işlenmiş diyaloglar var mesela. sakin bir film. sıkılanlar bile olabilir. oldukça kaliteli bir film olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi bu dediğim. yalnızca sonu açık uçlu. izleyecinin kafasında yüzlerce soru asılı kalıyor. bir çok değindiği şeyi sonrasında ya atlıyor, ya sonuçsuz bırakıyor film. tamamen mutlu bir son gibi görünse de tamamen buruk bir sonu var. buruk bir aile zaten baştan başa. hüzünlü bir aile.

izlenir. sonunda küfretmek dert olmazsa izlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder