14 Ocak 2011 Cuma

letters to juliet



---- spoiler verdim ----
kimsesiz mektuplar ve kimliksiz cevapların ekseninde dönen, dilek duvarından sepete taşınan mektup işi bilgi doğrulayıcı olarak çalışan sophie'nin ilgisini çekmiştir. bu nedenle bizdeki güzin abla diye tabir edebileceğimiz juliet'in sekreterlerinden biri olmaya karar verir.

bir gün gelen mektuplar arasında 50 yıl önce yazılmış ve gözden kaçmış bir tanesini bulur. çöpe atmak yerine bir delilik yaparak mektubun sahibini yanıtlar. böylece mucize gerçekleşir. mektubu okuyan ve mazide bıraktığı lorenzosu'nu aramaya karar veren yaşlı kadın italya'nın yolunu tutar. buna sinirlenen yaşlı kadının yeğeni bu anlamsız arayışın suçlusu olarak sophie'yı görür ve babannesini bu işten vazgeçirmesi için ona baskı yapar. fakat sophie bu arayışta rol almaya ve hatta hikayeyi gazetede yazı olarak yayınlatmaya kararlıdır. ve lorenzo'yu ararken asıl ateşle barutun hikayesi filiz verir.
---- spoiler verdim ----

bazen sıkıcı olsa da bazen bi an heyecan yaptırtan bi film. güzel vakit geçiyor izlerken ama. vanessa redgrave pek tatlı bi kadınmış. tam bir genç yaşlı. ayrıca amanda seyfried da çekici bi hatun hani. fakat bu gibi ya da dear joan tarzı filmlerde, cici kız karakteristiğinde oynamaya tam gaz devam etmese daha iyi bence. ha yakışmıyor mu, yakışıyor. ama ben kendisini katil olarak görmek istiyorum beyaz perdede. yeah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder